![]() |
Bouillabaisse 4 personen
(hoofdgerecht)
Zo maak je het klaar: Verhit 3 eetlepels olie in een soeppan en bak hierin de ui en 2 teentjes knoflook goudbruin. Schenk er de tomatenblokjes, visfond en 250 ml water bij en breng het geheel aan de kook. Rasp van een vierde deel van de sinaasappel de schil eraf (de rest wordt niet gebruikt). Voeg de sinaasappelrasp, saffraan en peper naar smaak toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken met de deksel schuin op de pan. Roer intussen de mayonaise om met de rest van de knoflook en de rode peper en breng op smaak met (versgemalen) peper. Verhit de grillpan. Bestrijk de plakken stokbrood dun met olie en gril ze 1-2 minuten per kant in de grillpan. Doe de zeevruchten en de kabeljauw in de soep en laat het geheel nog 8-10 minuten zachtjes koken, tot de vis gaar is. Breng de bouillabaisse op smaak met peterselie, zout en peper en serveer 'm met de knoflook-pepermayonaise (ook wel rouille genoemd) en het stokbrood.
|