Piratenknotsen
4 personen
Benodigdheden:
4 |
metalen spiesen |
500 |
gram gehakt |
1 |
mespuntje peper |
1 |
mespuntje zout |
6 |
eetlepels paneermeel |
1 |
ei |
2 |
uien |
1 |
rode of gele paprika |
1 |
groene paprika |
1 |
blik maïskolfjes |
2 |
eetlepels zonnebloemolie |
Voor de piratendip:
8 |
eetlepels tomatenketchup |
1 |
theelepel sambal oelek |
1 |
eetlepel ketjap manis |
Zo maak je het klaar:
Meng het gehakt met een meetje peper, zout, paneermeel en het ei.
Maak er gehaktballetjes van, zo groot als golfballetjes. Snijd de gepelde uien in stukken.
Halveer de paprika;s en snijd ze zonder de stelen in zaadjes in grote stukken. Giet de maïskolfjes af en laat ze goed uitlekken.
Wrijf de metalen spiesen in met een beetje olie zodat het eten er niet aan blijft kleven. Prik de gehaktballetjes, de maïskolfjes, paprika en ui eraan/ Begin met het vlees en eindig met vlees.
Verhit de olie in een koekenpan en rooster de piratenknotsen ± 15 minuten. Keer ze regelmatig om
Roer de ingrediënten van de dip goed door elkaar en serveer dit bij de piratenstokjes.

|