Kerstkransjes

Benodigdheden:

250 gram bloem
100 gram suiker
1 eierdooier
½ theelepel bakpoeder
1 mespuntje zout
175 gram boter
1 ei
1 zakje amandelschaafsel

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 150°C. Doe de bloem, suiker, eidooier, zout en bakpoeder in een kom en kneed alles goed door elkaar.

Snij de boter in stukjes en kneed het tot een soepel deeg. Maag er een bal van en laat de bal een uur rusten in de koelkast. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol de bal tot een grote lap deeg. Steek met de vormpjes de koekjes uit. Leg ze op een met boter ingevette bakplaat. Haal uit elk koekje een rondje zodat er een kransje ontstaat. Klop het ei en smeer dit over de koekjes. Strooi er een beetje suiker en amandelschaafsel over. Bak de koekjes in ± 20 minuten goudbruin en gaar.