Miniappeltaartjes

8 stuks

Benodigdheden:

½ pak appeltaart mix
75 gram boter
1 ei losgeklopt
3 zure appelen
1 handje rozijnen
2 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
8 taartvormpjes

Zo maak je het klaar:

Klop de boter luchtig en voeg er dan de taartmix en de helft van het losgeklopte ei toe. Mix dit tot er een stevig deeg ontstaat. Verdeel het deeg in 10 stukken en bekleed de vormen ermee.

2 delen deeg apart houden voor de bovenzijde. De appelen schillen, klokhuis verwijderen en in partjes snijden. Bestrooi deze met de suiker, kaneel en meng de rozijnen erdoor. Doe deze in een pan en verwarm het op hoog vuur. Even blijven roeren totdat het vrijgekomen vocht is verdampt. Het mengsel even laten afkoelen en over de taartvormpjes verdelen. De overige deegplakken in repen snijden en de bovenkant van de taartjes mee garneren. Bestrijk de taartjes met het overige ei. en bak ze in een voorverwarmde oven op 170°C. in ± 30 minuten goudbruin en gaar. Af en toe controleren of ze niet te hard gaan. Anders de oven iets lager zetten.