Triffle met aardbeien, mascarpone en advocaat

6 personen  

Benodigdheden:

500 gram aardbeien
½ theelepel citroensap
1 eetlepel suiker
250 gram mascarpone
150 ml sinaasappelsap
200 ml advocaat
½ roombotercake in plakken

Zo maak je het klaar:

Houdt enkele kleine aardbeien apart voor de garnering. Verwijder van de rest de kroontjes en snijd ze in plakjes. Meng de plakjes aardbei met het citroensap en de suiker.

Klop in een kom met de handmixer de mascarpone met de helft van het sinaasappelsap luchtig. Schep er de advocaat door.

Bedekt de bodem van de schaal met de helft van de cake en druppel er wat van het resterende sinaasappelsap over. Verdeel de helft van de aardbeien over de cake. Schep hierop 1/3 van het advocaat mengsel. Leg hierop de rest van de cake, de aardbeien en dek af met het advocaatmengsel. Bewaar het afgedekt in de koelkast.

Neem de schaal 30 minuten voor gebruik uit de koelkast en garneer de bovenkant met de overige aardbeien.