Kerstijstaart met warme chocoladesaus

6 personen

Benodigdheden:

1 liter roomijs
100 gram rozijnen
100 gram krenten
100 ml rum
100 gram bigarreaus (gekonfijte kersen) in stukjes
50 gram walnoten gehakt
1 doosje kerstchocolade voor garnering

Voor de chocoladesaus:

200 ml slagroom
200 gram pure chocolade in stukjes
1 ronde schaal van 1½ liter

Zo maak je het klaar:

Laat het ijs iets zachter worden. Wel de rozijnen en de krenten in de rum. Voeg de bigarreaus en walnoten toe en schep dit mengsel door het ijs. Schep de ijsmassa in de vorm en zet deze in de diepvries om op te stijven (kan een dag van tevoren). 
Verwarm de slagroom (zonder te koken) en smelt hierin de chocolade. Zet de ijstaart op een gekoelde schaal en verwijder vorm en folie. Garneer de taart met de chocolade en de saus.

Recept komt uit Boodschappen 12 2011