Toscaans konijn met krokante salie en zon tomaten pasta

4 personen

Benodigdheden:

kilo konijnenbout
100 gram boter
30 gram bloem
3 dl rode wijn
3 dl kalfsbouillon
50 cl balsamicoazijn
2 teentjes knoflook
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 blikje tomatenpuree
100 gram sjalotjes schoongemaakt
100 gram champignons
100 gram rode paprika in grove stukken
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 takje lavendel
30 blaadjes salie
1 zak penne pasta
50 gram zongedroogde tomaten op olie
2 eetlepels pesto

Zo maak je het klaar:

Bestrooi konijn met zout en peper. Smelt de boter in een pan en bak de stukken konijn aan alle kanten bruin. Strooi er de bloem over. Giet er wijn, azijn en bouillon bij, totdat het konijn net onder staat.

Voeg het bouquet garni en kruiden bouquet toe. Voeg geperste knoflook en 5 eetlepels tomatenpuree toe en laat het ± 50 minuten met de deksel erop zachtjes koken. Kook past volgens kookvoorschrift en laat uitlekken. Bak blaadjes salie in de olijfolie aan elke kant krokant en laat op het keukenpapier uitlekken, voeg in dezelfde pan de pasta, reepjes zontomaat, olie en pesto toe. Warm het goed door en breng op smaak met zout en peper. Serveer konijn met zontomaten- pasta, bestrooi met krokante salie.

Serveertip lekker met roculasalade met mozzarella en pommodori tomaat.