Geroosterde worteltjes met gemberolie

4 personen

(bijgerecht)

Benodigdheden:

1 bos worteltjes
50 ml milde olijfolie
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 cm verse gember geschild en geraspt
1 theelepel geraspte sinaasappelschil
2 eetlepels verse sinaasappelschil

Zo maak je het klaar:

Snij het groen van de worteltjes tot 1 cm eraf. Schil de worteltjes met een dunschiller en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 220°C. Giet twee eetlepels olijfolie over de worteltjes en bestrooi ze met zout en peper. Verwarm ondertussen de rest van de olie in een steelpannetje met de gember en sinaasappelschil en laat het op een laag vuur trekken.

Zet het vuur uit en klop het sinaasappelsap erdoor. Rooster de worteltjes hoog in de oven in ± 10 minuten beetgaar. Schep de worteltjes over in een langwerpige schaal en giet er de olie overheen.

Recept komt uit Boodschappen 12 2010